Vi har åpent alle dager, hele døgnet, også i julens helligdager!

Julen er dessverre ikke like hyggelig for alle. For noen er hjemmet det minst trygge stedet å være. Vi har erfaring med at flere fridager tett på hverandre, gjerne i kombinasjon med alkohol, kan resultere i at en allerede spent situasjon eskalerer. 

1 av 10 barn og unge gruer seg til jul, ifølge en undersøkelse gjennomført for Blå Kors av Ipsos i september 2020. Økt alkoholbruk, psykiske utfordringer, dårlig råd og konflikter i familien oppgis som hovedårsak til at mange gruer seg til jul. Les mer i NTB Kommunikasjon her: 1 av 10 barn og unge gruer seg til jul 

Vi vet fra tidligere at kriser slik som pandemien, skaper bekymringer knyttet til helse og økonomi, og at vold i nære relasjoner øker. Karantene, isolasjon, permitteringer og ekstra økonomisk press grunnet høye strømpriser, kan være stressfaktorer som øker forekomst av vold og overgrep i nære relasjoner.  

Det er ikke bare slag og spark som er vold. Andre typer for vold kan være usynlig, men er minst like skremmende og skadelig. Lurer du på om du er utsatt for vold? Les mer her: Blir jeg utsatt for vold? 

Husk at vi er her for deg hver eneste dag, også i helligdagene. Uansett når på døgnet du måtte ha behov for å snakke med oss, kan du alltid ringe oss på telefon 66 93 23 10.   

Hvis du er i øyeblikkelig fare, ring politiet på telefonnummer 112. 

Alle våre tjenester er gratis. Vi kan tilby deg en samtale på telefon, en dagsamtale hos oss eller et midlertidig beskyttet botilbud hvis du har behov for det. Vi har taushetsplikt, og du trenger ingen henvisning for å få hjelp fra oss. 

Vi ber deg om å ringe til oss for å få hjelp i julen. Vår e-post, kontaktskjema og Facebook-chat er ikke døgnåpne tjenester. Disse tjenestene er lavt bemannet i julen, og vi gjør oppmerksom på at det kan ta dager før du får svar på skriftlige henvendelser. Vår telefon er bemannet hele døgnet. 

Vi som jobber på krisesenteret har bred erfaring med å jobbe med mennesker i krise. Du kan også kontakte oss om du er bekymret for en venn eller venninne, kollega, nabo, familiemedlem eller bekjent.

I julen har vi på krisesenteret et ekstra fokus på barn, hygge, aktivitet og samhold. Lurer du på hvordan det er å feire julen på ett krisesenter? Les mer om aktivitetene vi planlegger julen 2021 her: Slik blir julen på krisesenteret

Vi ønsker alle en fredelig jul og et godt nytt år!

Del denne posten

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hopp rett ned til innholdet