Menn kan også være voldsoffer

Den 1. februar startet forsøket «et integrert krisesenter for kvinner og menn». Forskningsprosjektet ble offisielt åpnet 31. januar av Jørgen Vik, ordfører i Lillestrøm Kommune og representantskapsleder for Romerike Krisesenter IKS.

Det ble en høytidelig og fin markering, og det er ekstra hyggelig å oppleve at så mange har et eierforhold til forsøket. Les mer om prosjektet her: https://romerike-krisesenter.no/prosjekt-integrert-krisesenter/

 

Menn kan også være voldsoffer

På den offisielle åpningen holdt «Erik», tidligere beboer på Romerike Krisesenter, et åpenhjertig innlegg om hvordan det er å bo på krisesenter som mann.

Mannen holdes anonym av hensyn til hans barn og familie.

Til vanlig består Romerike Krisesenter av 14 rom for kvinner og 2 rom for menn, men grunnet pandemien ble avdelingen for menn brukt til karantenerom da «Erik» ankom krisesenteret. Derfor ble menn og kvinner i denne perioden samlet i intrigert tjeneste.

Det var barnevernet som informerte «Erik» om at det eksisterer et krisesentertilbud. Han fortalte på åpningen at han tok kontakt med krisesenteret for å skjerme sitt barn, og at det var først etter samtale med de ansatte at han forsto at han var et voldsoffer selv.

Nyhetssak i Mitt Lillestrøm

«Erik» har også latt seg intervjue av Mitt Lillestrøm. Hvor han forteller at han tror at mange menn er redd for å be om hjelp, da mange ikke vet at det er flere i samme situasjon.

– Det er ikke så mange som vet at det også finnes hjelp å få for menn. Jeg kunne sikkert oppfordret alle til å ta kontakt, men vet selv hvor vanskelig det er å ta den første kontakten. Vit at om du tar kontakt møtes du med stor respekt og mennesker som kun vil det beste for deg og barna dine, sier han.

Les hele nyhetssaken i Mitt Lillestrøm her: «Erik» ble utsatt for vold – nå oppfordrer han flere menn til å be om hjelp: – Folk må vite at også menn kan være voldsoffer

Er jeg utsatt for vold?

Ansatte på krisesenteret opplever at det er mange som ikke selv vet at de er voldsutsatt når de ikke har opplevd fysisk mishandling som slag eller spark. Vold har mange flere former enn den fysiske formen, blant annet er den psykiske mishandlingen ansett å kunne gjøre større skade enn den fysiske på lang sikt. Lurer du på om du blir utsatt for vold? Les mer her: Er jeg utsatt for vold eller mishandling?

Del denne posten

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hopp rett ned til innholdet