Nasjonal undersøkelse, hvor mye vold er det i Norge?

I høst inviteres 60 000 nordmenn av NKVTS (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress) til å dele sine opplevelser av vold og overgrep. Dette er den første nasjonale undersøkelsen siden 2013.

Hensikten med studien er primært å måle bevegelser i antall voldshendelser, og kartlegge hva slags vold som utøves.

       Vi skal blant annet finne ut mer om hvordan problemer med fysisk og psykisk helse kan henge sammen med opplevelser med vold og seksuelle overgrep. Vi skal også se på omfanget av vold mot dyr og nettbasert vold, og kartlegge hva minoritetsstatus har å si for risiko for vold og overgrep, sier Maria Teresa Grønning Dale som leder omfangsstudien ved NKVTS.

Å gjennomføre undersøkelsen tar fra 15 til 60 minutter avhengig av hva en har opplevd. Deltakere som opplever emosjonelt ubehag, blir fanget opp og får tilbud om samtale med psykolog.

       Forrige omfangsundersøkelse viste at det i liten grad var skadelig for deltakerne å bli spurt om voldsopplevelser. 90 prosent sa det var greit å bli kontaktet igjen, selv de som hadde opplevd alvorlig vold og voldtekt, forteller Dale.

Les hele saken fra NKVTS her: NKVTS – Hvor mye vold er det i Norge?

Opplever du vold fra en du skulle følt deg trygg sammen med? Ta kontakt med oss på tlf: 66 93 23 10. Se flere kontaktmuligheter her: Kontakt krisesenteret

Vi er tilgjengelig hele døgnet alle dager. Alle våre tjenester er gratis. Vi kan tilby deg en samtale på telefon, en dagsamtale med oppmøte eller et midlertidig beskyttet botilbud ved behov. Vi har taushetsplikt, og du trenger ingen henvisning for å få hjelp fra oss.

Les mer om vårt tilbud her: Våre tilbud

Del denne posten

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hopp rett ned til innholdet