Ungdom-spiller-hockey

Nye samarbeid gir barn og ungdom en aktiv fritid

Takket være våre nye samarbeidspartnere i Zuccarellostiftelsen, XXL Strømmen og Pakistansk Kulturforening Skedsmo er det nå flere barn og ungdommer som har fått muligheten til å fylle fritiden med aktiviteter som gir mestring, glede og avkobling. Dette er viktig både her og nå, og på lang sikt for å forebygge utenforskap.

Å bo på krisesenter kan oppleves vanskelig for barn og ungdommer. Mange får ikke truffet vennene sine som før, og det er ofte ikke mulig å fortsette med fritidsaktiviteter. Dette kan være fordi det er langt unna, eller det ikke er trygt. Mange av de som bor på Romerike Krisesenter er i en vanskelig økonomisk situasjon, som legger begrensninger på hva barn og ungdom kan være med på. 

På Romerike Krisesenter jobber vi med å gi hjelp og trygghet, men også med å forebygge utenforskap. Dette er viktig for å begrense de negative konsekvensene av volden, og gi barn og unge et best mulig utgangspunkt for livet etter opphold på krisesenteret.     

Støtte til idrett

Zuccarellostiftelsen ble etablert på personlig initiativ av den kjente hockeyspilleren Mats Zuccarello. Stiftelsen jobber for å redusere utenforskap blant barn og unge. Dette gjør de ved å bidra til at flere får delta i organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet, uavhengig av bakgrunn, bosted og økonomi. Zuccarellostiftelsen har innvilget støtte til treningsavgifter og utstyr for flere barn og unge som bor eller har bodd på Romerike Krisesenter. 

«Våre tre målsetninger er å bidra til å skape sterke og trygge barn, et mer inkluderende samfunn og bedre integrering. Romerike Krisesenter har en ekstremt viktig rolle i å skape trygge rammer for barn i sårbare situasjoner. Vi er glade for å samarbeide med dem om dette og støtte barns utvikling og identitetsbygging igjennom idrett og fysisk aktivitet», sier Kristine Alcocer-Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen. 

Klær og utstyr

XXL Sport og Villmark på Strømmen Storsenter ved daglig leder Ole Skjørberg har også gitt et uvurderlig bidrag. Da de fikk høre at det var en ungdom på senteret med høye ambisjoner og innsatsvilje innen en idrett, men som manglet alt av utstyr, kastet de seg rundt. De sendte en stor eske med både sportsutstyr og klær til fritids- og skolebruk.  Å få denne støtten gav en ungdom i en svært sårbar livssituasjon muligheten til delta i en meningsfylt aktivitet i hverdagen. Dette har gitt både tilgang på felleskap med jevnaldrende, motivasjon og livsglede.  

Sosiale aktiviteter

Takket være støtte fra Pakistansk Kulturforening Skedsmo har våre beboere også fått være med på bowling og gå på kino. Dette er aktiviteter som skaper stor glede blant barn, ungdom og familier som bor hos oss.  

Vi ønsker å gi en stor takk til våre gode samarbeidspartnere!  

Ønsker du eller din bedrift å støtte Romerike Krisesenter?  Les mer her: Gave og donasjon til krisesenteret 

Hvordan er det å være barn på krisesenter? Les mer her: Å være barn på senteret  

Del denne posten

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hopp rett ned til innholdet