Stadig flere menn tar kontakt med krisesenteret

3. januar skrev Mitt Lillestrøm om at vi på Romerike Krisesenter opplever at stadig flere menn tar kontakt med oss. Les hele saken på Mitt Lillestrøm (+ sak) Mitt Lillestrøm – Romerike Krisesenter opplever at en ny brukergruppe tar oftere kontakt

Daglig leder Hege Edvardsen forteller til Mitt Lillestrøm at vi tradisjonelt ser at volden øker i ferier og høytider. Likevel opplever vi at færre tar kontakt i jula. Selv om man kan håpe at det betyr mindre av både overgrep og vold, er jeg redd det ikke stemmer. Det var mange henvendelser og mange som hadde behov for et beskyttet botilbud i ukene før jul og vi forventer at antall henvendelser og kontakt øker etter jul igjen.

Vi har ingen å miste! Du har ingen ting å tape på å si ifra om du mistenker noen du kjenner blir utsatt for vold

Flere menn tar kontakt

Krisesenteret er et ressurssenter for deg som er utsatt for vold, mishandling eller trusler fra en partner, familie eller andre i nær relasjon.

Vi ser at stadig flere menn tar kontakt med oss, Tidligere har det vært et fåtall av menn som har tatt kontakt med oss, og vi vet av erfaring at terskelen som allerede er høy for å ta kontakt med oss, ofte er enda høyere hos menn. Derfor synes vi det er gledelig at stadig flere menn tør å ta kontakt med oss, sier Edvardsen.

Edvardsen tror grunnen til at den store økningen i henvendelser fra menn ikke kommer av at de opplever mer vold enn tidligere, men at det ha skjedd noe med terskelen for å ta kontakt.

Vi har den siste tiden opplyst og snakket mer høylytt om at også menn opplever vold i nære relasjoner. Vi har også vært rundt i flere av kommunestyrene på Romerike og opplyst om det vi driver med. Hvorfor økningen blant menn er så betraktelig som vi har sett den siste tiden er vi litt usikre på, men vi tror nok mer åpenhet og tydeliggjøring om at dette også angår menn har bidratt til at flere tar kontakt, sier Edvardsen.

 

Bør være lav terskel for å ta kontakt

Vi vet av erfaring at det er generelt høy terskel for å be om hjelp ved familievold  

– Vi vet at sjansen for vold øker tre til fire ganger i familier hvor en eller begge forsørgerne begynner å slite med økonomien. Med en pandemi som har ført med seg masser av permitteringer og nettopp folk som sliter, opplever vi at dem som var utsatt fra før av nå blir enda mer utsatt, sier hun. 

På Romerike Krisesenter er vi alltid tilgjengelig. Hele døgnet, hele året. Vi har også åpent i pandemi-nedstengningningsperioder. Ring oss på telefon 66932310 for en prat om din situasjon. Vi har taushetsplikt og du kan være anonym om du ønsker det. Alle våre tjenester er gratis, og du trenger ingen henvisning for å få hjelp fra oss. Du kan også kontakte oss om du er bekymret for en venn, bekjent, kollega eller ett familiemedlem. Se flere kontaktmuligheter her: Kontakt krisesenteret

– Ta heller kontakt en gang for mye enn en gang for lite. I beste fall kan man redde liv. I 70 prosent av alle partnerdrap har volden vært varslet, men ikke alltid tidlig nok. Ta kontakt, vær oppmerksom, du kan ikke gjøre feil, sier hun.

Del denne posten

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hopp rett ned til innholdet